Eeltje Bakker na 39 jaar gestopt met de verkoop van kerstbomen - GrootHeerenveen

Eeltje Bakker na 39 jaar gestopt met de verkoop van kerstbomen

1

HEERENVEEN  – Bijna 40 jaar lang verkocht hovenier Eeltje Bakker kerstbomen aan de Pastoriestraat in Heerenveen.

Nu zijn leverancier is gestopt komt er voor Bakker ook een einde aan het kerstbomen verkopen. In 1978 begon Eeltje Bakker een hoveniersbedrijf en tuincentrum in Heerenveen. Dit nadat hij zestien jaar bij handelskwekerij Van der Mei in De Knipe werkzaam was. Het tuincentrum was gevestigd aan de Pastoriestraat. Ruim 25 jaar reed Bakker o.a. in zijn kanariegele Suzuki langs al zijn klanten. ,,Dat autootje was reuze handig. Helaas kwam het bakwagentje in 2016 niet meer door de APK. We hebben het gele ros diverse keren opgelapt, maar nu kon het echt niet meer. Hiermee bezorgde ik ook kerstbomen bij de mensen thuis” vertelt Bakker.

Het kersbomen verkopen was een aangelegenheid waar veel familieleden bij betrokken waren. Bakker; ,,Als ik onderweg was om de bomen te bezorgen, dan moesten de overige gezinsleden op de handel passen. We hadden de voorraad bij huis, maar ook bij diverse buren in de straat stonden kerstbomen in de tuin. Door de jaren heen heb ik een grote schare vaste klanten opgebouwd.

Afgelopen zomer is Bakker 80 geworden en besloot hij te stoppen met de verkoop van kerstbomen. ,,De leverancier van de bomen is ermee gestopt en mijn bakwagentje kwam niet meer door de keuring. Daarnaast is het steeds moeilijker om hulp te krijgen. Het is zwaar en hard werken. In mijn eentje kan ik het niet meer. Ik heb het jarenlang met heel veel plezier gedaan. Wie denkt dat ik nu achter de geraniums zit heeft het mis. Ik doe her en der nog klusjes in de tuin. Ook voorzie ik rond de kerstdagen nog een aantal kerken van mooie kerstbomen” sluit Bakker af.

1 reactie

  1. Je ziet ook al niet veel meer ambulante kerstbomen handel. Dat was in het verleden anders; zo ook in 1982 waar nog leuke beelden van te vinden zijn op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=xx3UXKR1w6g
    Op die filmbeelden zijn voor mij een aantal oude bekenden te zien welke niet meer onder ons zijn.
    Misschien dat dhr. Bakker zichzelf terug kan zien op deze beelden. Ik denk zelf dat de concurentie destijds groter was en de bomen relatief veel goedkoper………

X
X

Deel dit met een vriend