Friesland actiefste bitcoin handelaren van het Noorden

Friesland actiefste bitcoin handelaren van het Noorden

0

HEERENVEEN – Bitcoin is booming, ook in Nederland wordt er volop geïnvesteerd in bitcoin. In het Noorden van Nederland lijkt de trend nog niet op zijn top te zijn. Uit onderzoek van BTC Direct, een van de grootste cryptocurrency brokers van Nederland, blijkt dat er minder bitcoins worden verkocht in Noord Nederland, vergeleken met de rest van het land.

Het onderzoek is een analyse van 44.000 transacties die in de eerste drie kwartalen van 2017 zijn gedaan.

Friesland actiefste bitcoin handelaren van het Noorden
De drie Noordelijkste provincies van Nederland: Drenthe, Friesland en Groningen. Alle drie niet erg actief bezig met bitcoin. Bij elkaar opgeteld zijn deze drie provincies goed voor ongeveer 1/5e van wat Noord-Holland uitgeeft aan bitcoin. In Friesland en Groningen werden ongeveer 250 bitcoins gekocht in de eerste helft van het jaar. In Drenthe slechts 150. In de grootste bitcoin provincie, Noord-Holland, zijn dit er ongeveer 3100.

Friezen voorzichtige investeerders
Van alle transacties op BTC Direct, geven de Friezen het minste geld uit aan bitcoins. Hoewel de meeste transacties uit het Noorden vanuit Friesland kwamen, hadden zij gemiddeld de laagste orderwaarde van Nederland. De gemiddelde Nederlander koopt 0,25 bitcoin tijdens een aankoop. In Friesland is het aankoopbedrag gemiddeld slechts 0,18 bitcoin per transactie. Dit wijst er op dat Friesland geïnteresseerd is in bitcoin, maar er nog niet vol voor gaat.

Groningen in top 10 Bitcoin Steden Index
Op basis van alle Nederlandse transacties van BTC Direct begin 2017 is een bitcoin steden top 100 samengesteld Hierin staan de grootste steden op het gebied van bitcoin. Hierin staan slechts 8 steden uit de Noordelijke provincies: 1 uit Groningen, 2 uit Drenthe en 5 Friese steden. Verrassend genoeg behoort Groningen tot de 10 grootste bitcoin steden van Nederland. Plek 7 in de top 100 is voor Groningen. Meer dan 600 transacties kwamen vanuit deze stad.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend