Gym en live muziek ontmoeten elkaar op nieuwe show in Heerenveen - GrootHeerenveen

Gym en live muziek ontmoeten elkaar op nieuwe show in Heerenveen

0

HEERENVEEN – Heerenveen is een nieuwe show rijker. Die vindt onder de noemer ‘It’s a kind of Christmas’ voor het eerst plaats op vrijdag 22 december. In Sportstad gaan turnen en livemuziek dan vanaf 19.30 uur hand in hand.

Grote namen uit de turnsport zoals Céline van Gerner, Michel Bletterman en Carlijn Blekkink verlenen hun medewerking aan de nieuwe show voor het hele gezin. Ook wordt samengewerkt met: de Trampolineschool Heerenveen, Adonis Drachten, De Acro Academy Noord-Nederland, Topsport Noord, RG Center Eleganza Utrecht en Wik-FTC .

Daarnaast worden optredens van talenten uit diverse disciplines van de turnsport en de muziekwereld gecombineerd met livemuziek. Daarbij is voor de gelegenheid een orkest en combo samengesteld onder leiding van dirigent en componist Hendrik de Boer en drummer Thomas Schiphof. Zij verzorgen de muziek samen met onder andere zangeres Cindy Oudshoorn. Dat alles vindt plaats rondom het thema Kerst.

De show haakt aan op de viering van het 111-jarig bestaan van het Heerenveens Muziekcorps (HMC) in 2016 met als titel It’s a kind of magic. Vanuit het HMC is toen Topsport Noord benaderd met de vraag of zij een bijdrage konden leveren. Vanwege de fijne samenwerking is vervolgens GyMusic Productions opgericht.

“Het publiek bij concerten wil meer dan alleen luisteren. Ze willen geëntertaind worden. Dat gebeurt al veel met filmbeelden en in combinatie met dans. Wij wilden iets anders. Als je aan Heerenveen denkt, denk je in eerste instantie aan sport. Wat dan bij muziek in buurt komt, is turnen. Zo is bij ons het idee ontstaan om met turners te werken. Met turnen dames, turnen heren, trampolinespringen, ritmische gymnastiek en acrogym creëer je een nieuwe dimensie”, zegt De Boer. Samen met de turntrainers José van der Veen, Kirsten Kappetein (trampolinespringen) en Brigitte van den Bergh vormt hij het bestuur van de stichting Gymusic, die de show organiseert.

Creatief proces

Van der Veen: “Wij dachten meteen met zijn allen: ‘Dit is leuk, dit moeten we herhalen’. Het is een creatief proces, waarbij je een heel mooi resultaat krijgt. Vorig jaar hebben we elkaar op een gegeven moment ook in de ogen gekeken en gezegd: ‘Wat krijg je hier een energie van’. Zoiets moois wil je ook aan anderen laten zien. We zijn vervolgens in januari bij elkaar gekomen. Samen met Hendrik de Boer hebben we vervolgens de stichting Gymusic Productions opgericht. De ambitie is om de show jaarlijks te houden. Daarbij werken wij samen met Topsport Noord.”

Ook Kappetein en Van den Bergh zeggen meteen te zijn geraakt door de combinatie van livemuziek en turnen. “Je hebt al shows met turnen op muziek. Het verschil met onze show is dat het op livemuziek gebeurt. Ik vind dat een krachtigere en persoonlijker uitstraling hebben”, zegt Kappetein.

Van den Bergh beaamt de woorden van Kappetein. “Dit is een supergave combinatie. Het biedt een hele andere beleving, dan wanneer je losse turnoptredens ziet.”

Versterken

De Boer zegt dat vanuit de muziekwereld eveneens positief is gereageerd op de opzet van de show. “Je ziet ook dat sport en muziek elkaar versterken. Zo zagen de muzikanten vorig jaar hoe professioneel de turners zich voorbereiden op hun optreden. De muzikanten liftten daar op mee.”

Voordat het showgedeelte ’s avonds losbarst, is er ’s middags een try-out. “De intentie is om daar een goed doel aan te koppelen. Gedacht kan worden aan personen die het niet zo breed hebben.”

Side-events

Voorafgaand aan het evenement zijn er side-events. Daarin kunnen kinderen van 16.00 tot 18.00 uur op actieve en laagdrempelige wijze kennismaken met turnen en muziek. Ook volwassenen zijn welkom. Net als de show, staan ook de side-events volledig in het teken van het thema Kerst.

De Boer: “Bij de side-events gaat het erom dat kinderen actief in contact komen met: turnen, acrogym, trampolinespringen, ritmische gymnastiek en muziek. Dat gebeurt aan de hand van workshops. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf de aanwezige instrumenten bespelen.”

Kerstborrel en diner

Ook is er een mogelijkheid tot een kerstborrel en/of een diner. Daarvoor wordt samengewerkt met Beijk Catering. De kerstborrel en het diner staan open voor iedereen en worden gehouden in het Sportstad Café.  Aansluitend kan de show worden bekeken.

Toegangskaarten

Kaarten voor de show zijn te koop via webshop.sportstad.nl en bij de receptie in Sportstad Heerenveen. De toegang tot de side-events is gratis in combinatie met een toegangskaart.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend