Nieuwe eregalerij der kampioenen bij hoofdingang Thialf - GrootHeerenveen

Nieuwe eregalerij der kampioenen bij hoofdingang Thialf

0

HEERENVEEN Thialf heeft een nieuwe eregalerij der kampioenen. Deze eregalerij  is op vrijdag 10 november 2017 aangeboden door de Koninklijke IJsvereniging Thialf als cadeau ter gelegenheid van het vijftigste jarig bestaan van de kunstijsbaan.

Thialf directeur Marc Winters onthulde de ‘Wall of Fame’ met assistentie van voorzitter Herman ter Meulen van Koninklijk Thialf.

De in 1855 aan de Herenwal in Heerenveen opgerichte vereniging heeft zich vanaf het begin ingezet voor de bevordering van de schaatssport; zowel in woord als in daad, zowel op plaatselijk, regionaal, nationaal als op internationaal niveau.  De ijsbaan en de ijsvereniging delen dus meer dan de naam met elkaar; net zoals de eregalerij meer is dan een opsomming van kampioenen. De eregalerij getuigt van een schaatstraditie die in Heerenveen een naam heeft gekregen die is uitgegroeid tot een begrip.

Jarenlang heeft een eregalerij der kampioenen gehangen in de tunnel die leidt naar het middenterrein van de ijsbaan.  De vorige galerij van alle Europese en Wereldkampioenen die hun titel op het ijs van Thialf hebben behaald is gesneuveld tijdens de vernieuwbouw van de ijsbaan. Dus was het tijd om een vernieuwing door te voeren, de nieuwe eregalerij bestaat uit een eigentijdse collage van kampioenen. Ook is het mogelijk om via en QR-code die leidt naar de website www.thialf.nl, waar een digitaal overzicht van alle Thialf-kampioenen te vinden is.

De eregalerij is een mooie aanvulling voor het gebouw, hiermee speelt Thialf in op de belevingswaarde en toont daarmee gelijktijdig aan op de verbondenheid tussen het moderne vernieuwde schaatscomplex en de Koninklijke ijsvereniging die met zijn eigen historie vanaf het oprichtingsjaar 1855 de naam Thialf dermate uniek heeft ingevuld, waardoor deze naam in hele Wereld tot een begrip is uitgegroeid.

Leden van de Koninklijke IJsvereniging Thialf zijn tot op de dag van vandaag betrokken bij de organisatie en de jurering van de grote nationale en internationale schaatswedstrijden, bovendien is deze jury elk schaatsseizoen actief bij baan- en clubwedstrijden die op de Thialf-baan worden georganiseerd.

De foto’s van deze eregalerij der kampioenen zijn beschikbaar gesteld door: Fotopersburo Martin de Jong | Leeuwarder Courant | Telegraaf

Foto: ©Martin de Jong

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend