Delta Impuls 1 ondanks nederlaag in veilige haven! - GrootHeerenveen

Delta Impuls 1 ondanks nederlaag in veilige haven!

0

HEERENVEEN – Arnoud Hofman, Wadse Temme, Hans Vlig en Sander Derkx vertrokken op zaterdagmiddag 11 november naar Assen, met één doel voor ogen: het behalen van handhaving in de Noordelijke 1e-divisie.

Tegen titelkandidaat TTV Assen 2 (Heleen Mulderij, Peter Zwama en Peter Baten) hoopten zij de laatste stapjes naar de promotiepoule te zetten door een plekje bij de beste vier ploegen te bemachtigen.

Arnoud, al een dikke week aan het kwakkelen met z’n gezondheid, boekte twee overwinningen. Moegestreden moest hij alleen in Zwama terecht zijn meerdere erkennen. Wadse verloor van Baten en Zwama, maar zorgde wel voor een verrassende opsteker door Mulderij in vier games aan de kant te zetten. Hans deed er in Assen alles aan, maar kwam driemaal iets te kort. Bijna vocht hij zichzelf langs Mulderij; Heleen wist dat kunstje echter in de beslissende game te voorkomen. Sander was wederom speciaal ingevlogen voor het dubbelspel en samen met Arnoud klaarde hij de klus. Dankzij een 2-3 overwinning op Zwama/Mulderij behield Delta Impuls zijn ongeslagen status in de ‘doubles’.

Aan het einde van de middag bleken de vier behaalde punten voldoende voor een puike derde plaats én directe handhaving. Zeker is dus dat Delta Impuls 1 volgend seizoen op hetzelfde niveau actief zal zijn. Sander, Hans, Wadse en Arnoud spelen de komende weken verder in de promotiepoule, waarin zij zullen proberen het gat naar de nummer één Assen 2 (vijf punten) te dichten.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend