Sven Kramer wint na griepje goud op de 5000 meter - GrootHeerenveen

Sven Kramer wint na griepje goud op de 5000 meter

0

HEERENVEEN – Sven Kramer heeft zondag in Thialf aangetoond dat hij ook na een lichte griep kan uitblinken op de 5.000 meter. Hij zette alle concurrenten te kijk met een overtuigende tijd van 6.12,88.

Kramer kwam in de laatste rit in actie tegen Ted-Jan Bloemen. Sverre Lunde Pedersen was op dat moment de snelste met 6.15,81.

Al snel werd duidelijk dat de tijd van de Noor niet genoeg zou zijn voor goud. Kramer en Bloemen maakten er een gevecht van op hoog niveau. Kramer, die vrijdag en zaterdag niet in actie kwam wegens een lichte griep, had zich helemaal opgeladen voor deze afstand. Hij kwam ruim voor Bloemen over de eindstreep. Bloemen noteerde wel de tweede tijd: 6.14,95.

De Noor Sverre Linde Pedersen werd derde met 6.15.81. Jan Blokhuijsen werd vierde, Erik Jan Kooiman vijfde. Voor Jorrit Bergsma was het geen geslaagd weekend. Bergsma werd slechts zevende met 6.18.56.

Foto’s: AWFoto.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend