Opnieuw winst voor Quick Stick dames - GrootHeerenveen

Opnieuw winst voor Quick Stick dames

0

HEERENVEEN – In Apeldoorn nam Quick Stick het op tegen nummer 6 Ares, een taaie ploeg. In de eerste helft kwam Quick Stick op een 0-1 voorsprong.

Vervolgens bleef het een spannende wedstrijd waarin er, ondanks enkele kansen voor beide ploegen, niet meer gescoord werd waardoor de punten mee terug gingen naar Heerenveen.

Quick Stick begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele kansen, maar de schoten van Anne-Marte Brink en Bianca van den Berg resulteerden nog niet in een doelpunt. In de twintigste minuut was het wel raak, toen Elzien Klatte knap scoorde uit de strafcorner. Vervolgens was het Ares dat twee keer achter elkaar gevaarlijk werd uit strafcorners, maar keepster Yvet Mooiweer redde goed.

In de tweede helft had Ares meer balbezit, maar tot echt kansen leidde dat niet. Mogelijkheden voor beide ploegen kwamen er vooral uit strafcorners, waarbij Eline van den Bosch verdedigend als eerste uitloopster belangrijk was voor Quick Stick door meerdere schoten al vroeg te blokken. In het laatste kwartier van de wedstrijd speelde Quick Stick 7 minuten met een man minder vanwege een groene en gele kaart. Ondanks dit ondertal wist Quick Stick de boel achterin goed dicht te houden. In de laatste minuten gaf Ares volle druk op de Heerenveense achterhoede, maar was het Quick Stick dat daar bijna van profiteerde. De poging van Senna Horsten belandde echter op de paal waardoor het bleef bij een nipte 0-1 zege.

Met deze drie punten op zak blijft Quick Stick koploper, net voor Studs dat op doelsaldo op de tweede plek staat. Volgende week speelt Quick Stick thuis tegen Deventer dat op de vijfde plaats staat.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend