VVD bezorgd over nieuw Polenhotel in Heerenveen Noord - GrootHeerenveen

VVD bezorgd over nieuw Polenhotel in Heerenveen Noord

0

HEERENVEEN – De VVD is bezorgd over het voornemen van het Hajé hotel om een Polenhotel te willen vestigen op de huidige locatie in Heerenveen Noord. Dit blijkt uit de Leeuwarder Courant van zaterdag 4 november.

De reden voor bezorgdheid is dat Polen op veel plaatsen in het land voor overlast hebben gezorgd, ook in Heerenveen. Fractievoorzitter Tjeerd Waterlander: “Net als de meeste Nederlanders zullen Polen hard werken en geen overlast veroorzaken. Echter een dergelijke concentratie van een flink aantal Polen op één plek kan toch een andere dynamiek met zich meebrengen. En dat in Heerenveen Noord, een wijk die door de inwoners al als zwaar belast wordt beleefd doordat hier verschillende instanties gevestigd zijn zoals bijvoorbeeld de verslavingszorg in de GGZ. Ook was deze wijk eerder de aangewezen locatie voor jeugdgevangenis het Poortje en recent het AZC.” Namens de VVD wil Waterlander van het college van B en W weten of het bericht in de Leeuwarder Courant van 4 november klopt en wat er precies door Hajé wordt aangevraagd. Ook wil de VVD weten wat de stand van zaken van deze aanvraag is.

Daarnaast wil VVD-fractievoorzitter Tjeerd Waterlander weten welke mogelijkheden de gemeente Heerenveen heeft om dergelijke plannen voor een Polenhotel tegen te houden. En tenslotte vraagt VVD Heerenveen op welke wijze de gemeente Heerenveen de veiligheid voor omwonende inwoners, bedrijven en school kan garanderen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend