Brand bij kaasmakerij Henri Willig snel onder controle - GrootHeerenveen

Brand bij kaasmakerij Henri Willig snel onder controle

0

HEERENVEEN – Dinsdagmiddag tegen half zes rukten de brandweerkorpsen van Tjalleberd en Heerenveen uit voor een brand bij kaasmakerij Henri Willig aan de Venus. Bij aankomst van de brandweer is er in eerste instantie weinig te zien. Nadat een overheaddeur was opengemaakt met een heftruck kwam er veel zwarte rook vrij. Brandweerlieden zijn direct het pand in gegaan om het vuur te bestrijden.

,,Geluk bij een ongeluk. In het pand is een elektrische boiler in brand geraakt. Door de hitte die hier vanaf kwam is er een waterleiding gesprongen. Deze heeft de brand grotendeels geblust. De rookschade is echter aanzienlijk” laat brandweerofficier Win van Veen weten.

De brandweer is na de bluswerkzaamheden nog geruime tijd aanwezig geweest om het pand weer rookvrij te maken.

Foto’s: ©Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend