Muziektheater over de verwerking van PTSS in Posthuis Theater - GrootHeerenveen

Muziektheater over de verwerking van PTSS in Posthuis Theater

0

HEERENVEEN –  In het Posthuis Theater in Heerenveen is vrijdag 22 september om 20:15 uur de aangrijpende muziektheaterproductie ‘Operatie Geslaagd’ van Erik Krikke & 7even Bridges te zien, een muzikaal verhalend theaterstuk waarin operatieassistent en zanger Erik Krikke vertelt over zijn legertijd in Afghanistan en hoe hij daar een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) aan over hield.

En hoe hij dat ook weer overwon, door een boek te schrijven en nu muziektheater van dat boek te maken. ‘Operatie Geslaagd’ is een muzikale tijdreis, die het publiek zal beetpakken vanaf de openingsklanken en het pas weer loslaat na het laatste nummer.

EEN LACH EN EEN TRAAN

Erik Krikke neemt het publiek in de voorstelling mee naar zijn ervaringen die daar aanleiding voor waren. Het is het aangrijpende verhaal van een jonge operatieassistent chirurgie in het NAVO-hospitaal op Kandahar Airfield en het werk van militairen in het uitzendgebied. Daar werd dag en nacht hard gewerkt om levens te redden. Het onder oorlogsomstandigheden opereren van zwaargewonde slachtoffers waren ervaringen die Erik onder de huid gingen zitten. Jaren later moest hij zijn zwaarste gevecht voeren: de strijd met zijn herinneringen, maar bovenal met zichzelf. Erik Krikke vertelt hoe hij op eigen kracht, met hulp van zijn thuisfront en van Defensie, inmiddels weer volop in het leven staat. ‘Operatie Geslaagd’ is een openhartig met ruimte voor een traan, maar ook een lach.

De verhalen worden ondersteund en afgewisseld met wereldberoemde en eigengemaakte songs, gezongen door Erik zelf, en gespeeld door zijn band 7even Bridges. Gezien enkele intense momenten in de voorstelling adviseert het theater een minimumleeftijd voor het publiek van 12+.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend