45.000 leerlingen starten 13 september met de Jantje Beton scholenactie - GrootHeerenveen

45.000 leerlingen starten 13 september met de Jantje Beton scholenactie

0

HEERENVEN – Van 13 tot en met 27 september komen ruim 45.000 kinderen van circa 450 basisscholen in Nederland in actie voor buitenspelen.

De jaarlijkse Jantje Beton Loterij gaat weer in Heerenveen van start. Leerlingen van deelnemende scholen verkopen loten voor hun eigen school. Met de helft van de opbrengst kan de school het schoolplein opnieuw inrichten of (buitenspeel)materialen aanschaffen. De andere helft van de opbrengst gaat naar projecten van Jantje Beton.

 Spelen is leren

Leerlingen van deelnemende scholen verkopen van 13 t/m 27 september loten. Iedereen die een lot koopt, steunt spelen en bewegen tijdens en na schooltijd. En dat is goed voor een gezonde ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Helaas speelt 1 op de 5 kinderen niet of slechts een keer per week vrij buiten. En 80% van de kinderen in Nederland beweegt onvoldoende. Tijdens het spelen ontwikkelt het kinderbrein door alle uitdagingen die hierbij komen kijken. En daar hebben kinderen hun leven lang profijt van.

 Wat doen scholen met de opbrengst

Basisschool de Pas in Helden mist geen Jantje Beton Loterij. Wat is hun succesformule? ‘Groep 8 organiseert zelf het schoolkamp, ik leg de leerlingen uit dat de spaarpot gevuld moet worden en met een goede instructie en aanjagen halen we ieder jaar veel op’ vertelt leerkracht Marcel Claessen. ‘Loten verkopen is leuk’ vindt Janne Marcelissen. Haar vriendin Jessica Maassen vertelt ‘met de opbrengst organiseren wij onze eigen activiteiten op kamp. Dus ons schoolkamp wordt echt leuk’. Zij had meer dan 6 boekjes nodig, zoveel loten heeft ze verkocht! De leerlingen doen het echt samen en daar is Marcel trots op.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend