Duofiets voor Katlijk en Mildam in gebruik genomen

Duofiets voor Katlijk en Mildam in gebruik genomen

0

MILDAM – Afgelopen zaterdag  heeft wethouder Jelle Zoetendal samen met de heer Riekele Hoekstra een duofiets voor de dorpen Mildam en Katlijk in gebruik genomen.

De duofiets werd door de wethouder en zijn bijrijder onder grote publieke belangstelling over de karakteristieke brug van Mildam gefietst.

Dankzij subsidies van het Rabo Coöperatiefonds en het Iepen Mienskipsfûns kunnen minder mobiele inwoners eindelijk weer op de fiets klimmen en wind door de haren voelen.  Voorlopig mag ieder koppel er gebruik van maken, zodat vanaf 2018 een beproefd systeem opgezet kan worden. Dan kunnen bijvoorbeeld ook omliggende dorpen op vaste dagen rekenen. De formule is hetzelfde: een mantelzorger/vrijwilliger maakt met een cliënt (een senior of minder mobiele jongere) in overleg een fietstochtje.

De fiets is afgeleverd volgens alle specifieke eisen van eigenaar Plaatselijk Belang Mildam. Zo heeft hij elektrische ondersteuning, opdat de vrijwilliger niet zwaar hoeft te trappen. De bijrijder die niet meer zelf kan of durft fietsen, kan per wendbare stoel instappen, veilig zitten en kiezen tussen een voetenplaat of  de pedalen om zelf mee te trappen .

Fietsenhandel De Vries uit Nieuwehorne biedt de nodige ondersteuning. Epi de Vries: “Deze Van Raam fiets is naar wens opgeleverd. Er zit een pech-onderweg-service bij en de eerste tijd doen wij het reguliere onderhoud.”

Foto: Plaatselijk Belang Mildam
duofiets1

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend