SKS wedstrijd bij De Veenhoop telt definitief niet mee - GrootHeerenveen

SKS wedstrijd bij De Veenhoop telt definitief niet mee

0

DE VEENHOOP – Het bestuur van de SKS heeft woensdag besloten dat de wedstrijd op De Veenhoop niet meetelt voor het klassement van het skûtsjezeilen.

Vier skûtsjeschippers protesteerden tegen de wedstrijdcommissie, omdat ze de start niet eerlijk vonden. Er zou niet genoeg ruimte zijn geweest in het Grietmansrak. Het SKS bestuur heeft die schippers nu gelijk gegeven.

De jury heeft vastgesteld dat er bomen en fenders gebruikt moesten worden om vrij te blijven van anderen, en zo schade te voorkomen, zegt de SKS in een verklaring. In elk geval voor de betrokken schippers is er volgens de jury een oneerlijke en niet-wedstrijdwaardige situatie ontstaan. Het SKS-bestuur volgt de redenatie van de jury.

Protesten

De schippers van Langweer, de Súdwesthoeke, Woudsend en Heerenveen hadden de protesten ingediend. Dat deden ze op grond van een artikel 9 waar in staat dat als de mogelijkheid er is om op ruim water te zeilen, dat er dan niet gekozen moet worden voor smal vaarwater. Het Grietmansrak is smal.

Dat de wedstrijd nu niet meetelt, is zuur voor schipper Gerhard Pietersma van Earnewâld. Hij won afgelopen maanag de zeilerij op De Veenhoop.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend