Drukte in winkelstraten Heerenveen neemt toe - GrootHeerenveen

Drukte in winkelstraten Heerenveen neemt toe

1

HEERENVEEN – De drukte in de Nederlandse winkelstraten neemt weer toe blijkt uit cijfers van retail-adviesbureau RMC, dat met apparatuur op straat het aantal passanten mat.

Het aantal bezoekers steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met gemiddeld 3,7 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De grootste toenames – tot wel 35 procent – zijn te zien in middelgrote steden als Heerenveen, Bergen op Zoom, Winterswijk, Helmond, Oss, Zeist, Tilburg en Middelburg. Typische shopsteden als Maastricht, Breda en Dordrecht scoren juist iets lager dan gemiddeld.

“Middelgrote steden hebben de afgelopen jaren tijdens de crisis enorme klappen gehad. Die hebben nu dus weer veel terrein te winnen”, laat Huib Lubbers, directeur van RMC weten.

1 reactie

  1. Peter Bokma op

    Zou me niets verbazen als de HOV die stijging zou toeschrijven aan het gedwongen sluiten van de SNEUPERSMERKE. Zouden in de andere plaatsen waar een stijging te zien is ook ondernemersclubs aktief zijn net als in Heerenveen ? Of zou er een andere oorzaak kunnen zijn ?? ik citeer: ““Middelgrote steden hebben de afgelopen jaren tijdens de crisis enorme klappen gehad. Die hebben nu dus weer veel terrein te winnen”, laat Huib Lubbers, directeur van RMC weten.” Op welke manier dan heer Lubbers ? Door potentiele concurenten de nek om te draaien ??

X
X

Deel dit met een vriend