Eerste succes voor nieuwe bemanning van skûtsje Gerben van Manen tijdens Lemmer Ahoy - GrootHeerenveen

Eerste succes voor nieuwe bemanning van skûtsje Gerben van Manen tijdens Lemmer Ahoy

0

LEMMER – Traditioneel werden in het weekend van 25-26-27 mei in Lemmer wedstrijden gezeild met skûtsjes van de SKS en de IFKS.

In drie verschillende klassen zeilden zo’n 60 skûtsjes. Sytze Brouwer, de nieuwe schipper van het skûtsje van Heerenveen, wist met zijn bemanning als tweede te eindigen in het eindklassement. Dag één werd er vanwege te weinig en onstabiele wind niet gezeild, tijdens de tweede dag en de derde dag waren de omstandigheden beter en gingen de skûtsjes wel van start.

Voorafgaand aan de middagwedstrijd van dag twee werd er even een moment stil gestaan bij het overlijden van oud-schipper Meindert de Groot uit Stavoren door als eerbetoon de gaffel te laten zakken.

De derde dag was er een windkracht 4-5 en moesten de bemanningen behoorlijk aan de bak, twee skûtsjes sloegen om, ook verlieten een aantal deelnemers voortijdig de wedstrijd. In de A-klasse wist Froukje Osinga-Meijer uit Franeker met het skûtsje de Jonge Jasper als eerste vrouwelijke schipper het eindklassement te winnen. Als derde eindigde Lucas Bouma uit Jorwert met het skûtsje Grutte Pier.

Voor de bemanning van het skûtsje van Heerenveen was de tweede plaats een mooie opsteker voor het komende SKS kampioenschap van dit jaar.

Foto’s: Martin de Jong
lemmer ahoy3lemmer ahoy2   Sytze Brouwer – Froukje Osinga-Meijer – Lucas Bouma

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend