Column Peter Miedema: Een lumineus idee

Column Peter Miedema: Een lumineus idee

0

Dat is handig! Je kunt bij Bol.com spullen bestellen en ze de volgende dag (of sneller) oppikken bij een afhaalpunt in de buurt. Dat is toch geweldig! Gewoon bestellen! Vervolgens in je auto, op je scootmobiel, fiets, Vespa óf in de trein stappen en je spullen ophalen!

Wég met het wachten op de bezorgdienst! Thuisblijven omdat de postbode misschien iets komt afleveren is verleden tijd. Aanbellen bij die vervelende buurman omdat de bestelling dáár is afgeleverd is ook niet meer nodig.

En dat bracht me op een idee! Ik heb er nog niet echt goed over nagedacht maar wil het toch even met u delen. Zou het misschien leuk zou zijn om in de Dracht, de Sieversstraat of elders in het centrum ruimtes te creëren waar spullen in geplaatst kunnen worden. In rekken, op planken of eventueel op een andere manier. Mooi lampje er op richten en klaar!

Consumenten kunnen dan ter plekke bekijken of die trui hun echt onweerstaanbaar maakt, of die stoel inderdaad zo lekker zit en of die lamp ook ‘in het echt’ mooi schijnt.

Klanten kunnen de spullen daar direct afrekenen en ook meteen meenemen. Ja! Echt!

Voor de verkoper zijn er ook veel voordelen. Direct geld, geen gedoe meer met inpakken, opsturen en retourzendingen. En! Het centrum wordt gezelliger! Als je niet uitkijkt leidt het tot een persoonlijke band met je clientèle waardoor ze weer terugkomen en het verder vertellen.

Maar misschien draaf ik nu door…

Peter Miedema
Petermiedema.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend