Nieuwbouw Mooi Loevestein in Gorredijk van start

Nieuwbouw Mooi Loevestein in Gorredijk van start

0

GORREDIJK – Er wordt eindelijk weer gebouwd in Gorredijk. Op 14 juli is de omgevingsvergunning voor het project Mooi Loevestein onherroepelijk geworden. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan. Er worden de komende maanden vijftien betaalbare jaren ‘30 woningen gebouwd, waarvan twaalf al zijn verkocht. De projectontwikkelaar, Zwanenburg Projecten uit Heerenveen, verwacht dat de laatste drie 2^1-kappers ook snel van de hand zullen gaan. Binnenkort zal dan ook gestart worden met fase 2.

Het heeft even moeten duren, maar dan heb je ook wat. De woningen worden gerealiseerd naast de nieuwe Brede School. Het worden chique jaren ‘30 woningen, met warme ‘vintage’ bakstenen en een brede overkapping, veel ruimte en een flexibele indeling, op kavels tot driehonderd vierkante meter. Zwanenburg Projecten realiseerde eerder dergelijke nieuwbouwprojecten in Heerenveen (Mooi Skoatterwâld), Sneek, Franeker en Joure, onder de verzamelnaam Moooi Wonen. De woningen zijn met name geschikt voor (door-) starters en jonge gezinnen. Die komen dan ook in Mooi Loevestein te wonen. Ze zijn grotendeels afkomstig van plaatsen buiten Gorredijk. Alle kopers hebben inmiddels een kijkje mogen nemen in een vergelijkbare woning in Mooi Skoatterwâld. De trotse eigenaars van die woning werkten er graag aan mee.

De eerste fase van Mooi Loevestein bestaat uit zes 2^1 kap woningen, twee hoek- en zeven tussenwoningen. De bewoners zullen er naar verwachting in het voorjaar van 2017 hun intrek nemen. Om vervolgens aangenaam verrast te raken door de energierekening, want de woningen zijn zeer energiezuinig, met een epc die onder de 0,4 van het Bouwbesluit ligt. Dat is niet alleen te danken aan goede isolatie, maar ook aan extra zonnepanelen en de nieuwste installatietechniek.

Wethouder Piet van Dijk van de gemeente Opsterland toonde zich eerder bij de overdracht van de kavels al verheugd over deze belangrijke nieuwe stap voor Loevestein 4 en het in zijn ogen mooie plan, dat goed aansluit bij de Brede School. De verkoop van de woningen is in handen van Makelaardij Sierd Moll en Makelaardij Friesland.

Meer informatie vindt u op www.mooiloevestein.nl of u kunt contact opnemen met Anne Piek van Zwanenburg Projecten, tel: 06- 16671151 of per e-mail: anne@mooieplek.nl.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend