Column Lutz Jacobi; Koreaanse televisie - GrootHeerenveen

Column Lutz Jacobi; Koreaanse televisie

0

HEERENVEEN – Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven rond Het Binnenhof.

Zo’n 100.000 jongeren bezoeken jaarlijks de Tweede Kamer. Elke dag zijn er rondleidingen voor groepen jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Zij krijgen een film over democratie volgen een debat en maken nader kennis met een lid van de Tweede Kamer. Dit alles wordt goed geleid en georganiseerd door “ Prodemos”, ons Haagse Huis van de Democratie. Zij beschikken daarbij over tientallen hartstikke leuke- en enthousiaste jonge gidsen. Ik stel me als Kamerlid vaak beschikbaar voor een nader gesprek met deze scholieren.. Ik vertel dan over het belang van Democratie, over wat-ik- doe als Kamerlid en beantwoord de vele leuke – en originele vragen! Het is altijd een feestje met deze jongelui!

Afgelopen week was er een Koreaanse filmploeg bij. Helemaal afgereisd om te filmen hoe intensief wij hier jongeren betrekken bij de Democratie. Wat wij doen schijnt uniek in de wereld .te zijn. Hiervan was ik me niet bewust en ben er nu extra trots op.
Sowieso trots op onze Democratie. Waarmee we met zijn allen bepalen welke koers we varen.. Wij Nederlanders vinden dat gewoon, De Koreanen niet. Ik ook niet, we moeten het koesteren. Het is en blijft een groot goed.!!

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend