Column Lutz Jacobi; De witte Anjer - GrootHeerenveen

Column Lutz Jacobi; De witte Anjer

0

HEERENVEEN – Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven rond Het Binnenhof.

Ik heb deze week  de Witte Anjer op mijn jasje. Uit waardering en respect, als eerbetoon aan de veteranen in Nederland. In 1940 was de bloem een teken van verzet in de Nederlandse samenleving, Nu staat de anjer, geplaatst op de linkerborst, symbool voor waardering en respect van de samenleving voor Nederlandse Veteranen.

Meer dan 117.000 oorlogsveteranen hebben zich ingezet voor vrede. Voor onze vrijheid begaven zij zich in oorlogssituaties. Een periode in hun leven die voor allen, hoe dan ook, impact zal hebben op de rest van hun leven. Door ervaringen, door indrukken, door omstandigheden, door bewustwording. Lijf en leden stelden ze beschikbaar, niet altijd kwamen veteranen gezond terug. Gediend hebben in een oorlogsomgeving is een onuitwisbare ervaring. De veteranen verdienen daarvoor steunbetuigingen. We moeten steeds onze waardering hiervoor  laten blijken..

Stichting de Veteranen heeft dit jaar veel acties opgezet om ons, de Nederlandse samenleving,  te helpen die waardering voor Veteranen te tonen.. BN-ers dragen een anjer, er is een ‘Witte Anjer challenge’ op social media en er is de Nederlandse Veteranendag, op 25 juni,  een ‘Dutch Wall of Honour’ in Den Haag. Een lint van de route Den Haag Centraal Station naar het Malieveld.

De social media challenge vraagt om een Selfie-met-Anjer te plaatsen, en iemand op Facebook of Twitter te nomineren en te verzoeken ook een Witte Anjer te dragen. Dit is mijn selfie. En ik nomineer graag al mijn Facebook- en Twittervrienden !!! Draag morgen op de Veteranendag een Witte Anjer op de linkerborst. Zodat we met elkaar onze waardering laten zien! De hashtag voor de campagne is IK#DDWA!  Voor de Veteranen. Voor de Vrijheid.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend