Gratis vuurwerkbrillen in Tjongerschans

Gratis vuurwerkbrillen in Tjongerschans

0

HEERENVEEN – Van de 574 slachtoffers van vuurwerk die in Nederland tijdens de vorige jaarwisseling op een spoedeisende hulp van een ziekenhuis zijn behandeld, had 24 % oogletsel opgelopen.

Omstanders
De helft van alle slachtoffers blijkt gewond geraakt als omstander, dus door het kijken naar het vuurwerk dat door anderen is afgestoken. Dit volgde uit een onderzoek dat VeiligheidNL in januari 2015 deed onder SEH’s. Veiligheid is dus niet alleen een zaak van degene die vuurwerk afsteken.

Polikliniek Oogheelkunde
Oogbescherming is essentieel tijdens de Jaarwisseling. Vandaar dat de polikliniek Oogheelkunde van ziekenhuis Tjongerschans al vanaf 16 december veiligheidsbrillen uitdeelt. Op deze manier hoopt het ziekenhuis mee te werken aan het terugdringen van het aantal meldingen van oogbeschadigingen door vuurwerk. Iedereen mag maximaal twee brillen per persoon ophalen. De actie loopt tot 31 december.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend