Kaakchirurg Tjongerschans wint internationale prijs

Kaakchirurg Tjongerschans wint internationale prijs

0
HEERENVEEN – Op 5 december heeft Dr. Aarnoud Hoekema in Mainz de ‘Meier-Ewert Award’ in ontvangst mogen nemen. Deze internationale prijs van de ‘Deutsche Gesellschaft für Zahnärztliche Schlafmedizin (DGZS)‘ wordt toegekend aan personen die fundamenteel bij hebben gedragen aan de ontwikkeling van de tandheelkundige slaapgeneeskunde. 
Hoekema doet onderzoek naar slaapapneu en zijn promotieonderzoek heeft geleid tot een bredere acceptatie en inzet van een mondbitje als behandeling van slaapapneu. Hij heeft de reguliere behandeling van slaapapneu met een soort luchtmakser (CPAP), vergeleken met een destijds relatief nieuwe therapievorm waarbij de patiënt een soort mondbitje draagt (het mandibulair repositie apparaat). Het bitje bleek voor een bepaalde categorie patiënten een goed alternatief voor CPAP te zijn. De uitkomsten van zijn onderzoek hebben nationaal en internationaal veel impact gehad op de behandeling van slaapapneu. 
Op dit moment is dr. Hoekema werkzaam als kaakchirurg in ziekenhuis Tjongerschans  Heerenveen. Daarbij is hij verbonden als wetenschappelijk onderzoeker aan de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het UMCG met als aandachtsgebied slaapapneu.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend