Zilver voor Van der Weijden

Zilver voor Van der Weijden

0

Heerenveen – Annouk van der Weijden heeft een zilveren medaille behaald tijdens de ISU World Cup op de drie kilometer in Heerenveen. De Nederlandse moest alleen haar meerdere erkennen in de Tsjechische Martina Sablikova.
Van der Weijden reed haar sterke tijd van 4.05,39 al vroeg in het programma en haar Nederlandse en internationale concurrentes wisten lange tijd niet aan haar tijd te komen. Pas in de slotrit wist Martina Sablikova in een tijd van 4.03,50 de Nederlandse te passeren. De Russische Olga Graf werd derde in een tijd van 4.07,15

Na het sterke optreden van Anouk van der Weijden reden de overige Nederlandse dames stuk voor stuk goede wedstrijden en werd er voornamelijk gekeken naar een ticket voor het WK Afstanden op de drie kilometer. De beste Nederlandse in een fictief klassement over de drie kilometer tussen de Nederlanders na dit weekend plaatst zich namelijk voor het WK op deze afstand. Marije Joling, zesde vandaag in een tijd van 4.08,01, trok aan het langste eind en is zeker van het WK afstanden op deze afstand.

Lee naar zege 500 meter

De Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee heeft de vijfhonderd meter gewonnen tijdens de ISU World Cup in Heerenveen. De Zuid-Koreaanse liet in een tijd van 37,59 de Amerikaanse dames achter zich. De tijd van Lee was meteen een nieuw baanrecord.

Na een spetterende opening in de laatste rit van 10,39 wist Lee in de laatste rit de Amerikaanse Heather Richardson- Bergsma achter zich te houden. Richardson-Bergsma realiseerde een tijd van 37,93 en werd daarmee derde. De tweede plaats ging naar haar landgenote Brittany Bowe in een tijd van 37,86.

Margot Boer was op plaats 10 de beste Nederlandse. Boer kwam in haar rit tegen Jorien ter Mors tot een tijd van 38,45. Ter Mors was slechts een honderdste langzamer.

Kulizhnikov naar winst

De Rus Pavel Kulizhnikov heeft de vijfhonderd meter gewonnen tijdens de ISU World Cup in Heerenveen. Na zijn ziekte van vorige week in Inzell won hij in een tijd van 34,48 op overtuigende wijze.

Pavel Kulizhnikov kwam met de tijd van 34,48 dicht in de buurt van het baanrecord van Michel Mulder. Dat baanrecord staat op 34,31. De Rus bleef zijn landgenoot Aleksey Yesin ruim voor. Yesin kwam tot een tijd van 34,65. In een tijd van 34,78 werd de Canadees Alex Boisvert-Lacroix derde.

Net als vorige week in Inzell was Kai Verbij de beste Nederlander. Verbij liet de klok stilstaan op 34,86 en werd vijfde.

Terugkeer Bergsma zorgt voor winst

Net als vorige week in Inzell heeft de Nederlandse herenploeg de ploegenachtervolging op hun naam geschreven. Voor het eerst dit seizoen maakten Jorrit Bergsma en Sven Kramer deel uit van de achtervolgingsploeg.

Sinds december 2013 had Jorrit Bergsma geen deel meer uitgemaakt van de achtervolgingsploeg. In Heerenveen maakte hij opnieuw zijn opwachting in de Nederlandse ploeg en ook met Bergsma werd er gewonnen. Naast Bergsma en Kramer maakte ook Jan Blokhuijsen deel uit van de ploeg. Blokhuijsen was de enige rijder uit de formatie die ook vorige week in actie kwam. In Inzell vulden Douwe de Vries en Arjan Stroetinga de ploeg aan. Nederland won in een tijd van 3.43,77.

De ploeg uit Noorwegen werd net als vorige week tweede. De Noren noteerden een knappe tijd van 3.44,67. Derde werd Rusland in een tijd 3.46,24.

Foto: Tims Imaging

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend