Ongeïnspireerd UNIS Flyers lijdt eerste competitienederlaag

Ongeïnspireerd UNIS Flyers lijdt eerste competitienederlaag

0

ZOETERMEER – De eerste tien competitieduels in de BeNe-League won UNIS Flyers. Aan die ongeslagen reeks maakte Zoetermeer Panters zaterdagavond een einde. Die ploeg won verdiend met 4-3 (2-, 0-1, 2-2) van de Heerenveners.

De nederlaag was verdiend en had UNIS Flyers vooral aan zichzelf te wijten. ,,Zoetermeer heeft terecht gewonnen.’’ Het was de eerlijke en oprechte reactie van coach Mike Nason van UNIS Flyers.

,,We hebben misschien in totaliteit twintig minuten ijshockey gespeeld zoals je mag verwachten. Met inzet en passie. Voor de rest was het hele team ongeïnspireerd. Zoetermeer wilde de zege en kreeg die daarom ook’’, aldus Nason.

UNIS Flyers begon al slap in Zoetermeer. De 2-0 achterstand bij de eerste rustpauze was het gevolg daarvan. Een donderspeech van Nason bracht het vuur weer terug bij de Heerenveense ploeg. Harry Matheson wist shorthanded de 2-1 te scoren.

Dezelfde aanvaller was ook in de derde periode in ondertal succesvol en dat gold nog in dezelfde Zoetermeerse powerplay voor Ronald Wurm, die UNIS Flyers nota bene op een 3-2 voorsprong zette.

Daarna sloop de gemakzucht en een ongeïnspireerde houding weer in de ploeg van Nason. Zoetermeer bleef wel knokken en wist zeven minuten voor tijd via goals van Jurryt Smid en Rick van Haren de verdiende zege te bewerkstelligen.

Het betekende de eerste competitienederlaag voor UNIS Flyers en daar was coach Nason pislink om. ,,Je praat over een lange serie zeges achter elkaar. Dat je als speler gemakzuchtig wordt, dat je juist dan extra scherp moet zijn. Iedereen knikt dan dat ze het begrijpen, maar op het ijs zie je daar niks van terug. Dat is voor een coach enorm frustrerend’’, bekende Nason.

Zijn ploeg mag vrijdag laten zien deze tik goed verwerkt te hebben. Dan wacht Dordrecht Lions in Thialf als opponent. Zondag reist UNIS Flyers naar Nijmegen. Nason: ,,In die duels moeten we weer vertrouwen terugwinnen. Want in de bekercompetitie willen we toch de eerste plaats in veilig stellen.’’

Die plek zal UNIS Flyers zondagavond niet meer in poule A van de BeNe-League innemen. HIJS Den Haag ontvangt Herentals. Winnen de Belgen, dan komen die met ook 11 gespeelde duels op 30 punten. UNIS Flyers heeft nu 29 uit 11. Wint Den Haag, dan komt die ploeg op 12-30 en pakt de kop

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend