Events

Sorteer opties

za24jun10:00- 17:00Streetball Masters Heerenveen10:00 - 17:00 Sportstad Heerenveen

Meer

Activiteit details

Op zaterdag 24 juni 2017 organiseert de Heerenveense basketballvereniging Dyna’75 in samenwerking met Sportstad Heerenveen en de Nederlandse Basketball Bond, alweer de 8e editie van het 3 x 3 straatbasketballtoernooi STREETBALL MASTERS HEERENVEEN.

Ook dit jaar vindt dit fantastische basketballevenement weer plaats op het plein voor Sportstad Heerenveen aan de Abe Lenstra Boulevard. Enkele honderden straatbasketballers van alle leeftijden, uit heel Nederland maar wellicht ook van daarbuiten, komen naar Heerenveen om te strijden voor een plaats in de landelijke finales, later deze zomer in Amsterdam. Niet alleen de valide sporters doen er alles aan om zich te plaatsen voor Amsterdam, ook de rolstoelers spelen spectaculaire wedstrijden tijdens Streetball Masters Heerenveen.

En dit jaar organiseert  Heerenveen als enige speelstad uit de zomertour een Streetballtoernooi voor de allerjongste basketballers: jongens en meisjes onder 10 jaar! (U10). De Streetballers van de toekomst! Genoeg redenen om te komen genieten van een spectaculaire basketball-dag! Aanvang 10:00 uur. Tot circa 18:00. Entree is gratis! Graag tot ziens op zaterdag 24 juni a.s.!

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 17:00

Locatie

Sportstad Heerenveen

za24jun13:00- 17:00Heerenveen op Stelten13:00 - 17:00 Centrum Heerenveen

Activiteit details

Op verschillende lokaties in het centrum van Heerenveen treden dweilorkesten op waaronder straatorkest Toos,  de Fedde Schurer Big Band en d’Drive van het Friesland college.

Tevens zullen er diverse sport- en spelactiviteiten zijn.

Tijd

(Zaterdag) 13:00 - 17:00

Locatie

Centrum Heerenveen

za24jun14:00- 17:30Heerenveen op Stelten14:00 - 17:30 Centrum Heerenveen

Meer

Activiteit details

Op 24 juni is ’s avonds het weer tijd voor het jaarlijkse feest the Night of The Koemarkt!  Maar ’s middags is het vooraf ook al genieten in het centrum van Heerenveen! Tussen 14.00 en 17.30 wordt  Heerenveen op stelten gezet met live muziek & theater, verspreid door het hele centrum! En natuurlijk is de toegang geheel gratis!

Alle optredens op een rijtje:

Speciaal voor de kinderen is er jeugdtheater in het Amalea van Oenema Park. Alle kinderen zijn welkom bij een tweetal voorstellingen. De 1e voorstelling zal wordt verzorgd het jeugdtheater One Two Trio. Deze voorstelling begint om 14.00 uur. Later op de middag , om 15.15 uur, verzorgt jeugdtheater Poppa P. een spetterende voorstelling. Mocht het slecht weer worden, dan kan er verhuisd worden naar het Posthuis theater.

Op het Gemeenteplein zal tussen 14.30 en 17.00 uur de Fedde Schurer Bigband verschillende optredens verzorgen. Deze bigband bestaat uit een grote groep enthousiaste, muzikale leerlingen van het OSG Sevenwolden. Het repertoire van de Bigband is een mix van o.a. pop, blues, jazz, funk & soul.
Naast optredens in Heerenveen e.o. gaat de bigband ook elk jaar op tour. De bigband is net terug van het internationale project “Bands against Racism”, dat in Griekenland plaats vond. En nu dus terug voor swingende middag op het Gemeenteplein!

Aan het eind van de Dracht (ter hoogte Kruidvat en PUUR) zullen studenten van D’Drive mode en muziek, sounddesign en creatieve industrie een zeer afwisselend programma verzorgen. De 7-mans formatie Black Effect trapt  om 14 uur af met strakke, meeslepende muziek gevolgd door een 20 minuten durende modeshow. Op 8 juni waren al eigentijdse creaties te zien in De Harmonie tijdens de Design Expo en Fashionshow IVY. Om 15 uur de optimistische, vrolijke muziek van de Desmonds olv songwriter, gitarist en vocalist Rob Schoenmakers. Mode neemt het stokje weer over met een tweede flitsende modeshow. The Crooked mogen vanaf 16 uur Heerenveen voor het laatst op dit podium op stelten zetten met stevige maar zeker dansbare rockmuziek.

En natuurlijk mogen ook de straatmuzikanten niet ontbreken. Op de Overkluizing, bij La Fontaine en op het plein bij de Jumbo, afwisselende optredens van musyk kapel Bjusterbaarlik, Sambaband Almondegas en straatorkest Toos. Alle ingrediënten voor een gezellige, swingende en feestelijke middag zijn aanwezig!! Dit mag je niet missen!

Tijd

(Zaterdag) 14:00 - 17:30

Locatie

Centrum Heerenveen

za24jun20:30- 23:59Night of The Koemarkt20:30 - 23:59 Oude Koemarkt

Activiteit details

Het grootste muziekevenement van Friesland dat gratis toegankelijk is! Dat is de “Night of the Koemarkt” ! Een fantastisch promsconcert waarbij pop, rock, klassiek en musical elkaar kruisen en deze unieke combinatie maakt dit evenement al jarenlang tot een daverend succes.

Onder muzikale begeleiding van de Heerenveense Brassband Pro Rege en de Frisian Star Band treden nationale en regionale artiesten op. Op 24 juni 2017 vindt de 21ste editie plaats, met artiesten als Romy Monteiro, One Two Trio, Edward Reekers (Kayak) en Erica Greenfield.

Tijd

(Zaterdag) 20:30 - 23:59

Locatie

Oude Koemarkt

zo25jun13:00- 17:00Koopzondag Heerenveen13:00 - 17:00 Centrum Heerenveen

Activiteit details

Op zondag 25 juni zijn de winkels in Heerenveen geopend van 13-17 uur. Kom gezellig winkelen en pak een terrasje bij de plaatselijke horeca!

Tijd

(Zondag) 13:00 - 17:00

Locatie

Centrum Heerenveen

X