Events

Sorteer opties

zo20aug10:00- 18:00Internationaal jeugdtoernooi O1910:00 - 18:00 Sportpark Skoatterwâld

Meer

Activiteit details

sc Heerenveen organiseert op vrijdag 18 en zondag 20 augustus een internationaal jeugdtoernooi voor onder 19 teams met topbezetting.

De talenten van Ajax, het Noorse Rosenberg BK en RSC Anderlecht uit Brussel en sc Heerenveen kruisen de degens op sportpark Skoatterwâld.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat sc Heerenveen een dergelijk toptoernooi in de voorbereiding op het nieuwe seizoen organiseert. De achterliggende gedachte van het evenement is dat talenten van sc Heerenveen de kans krijgen zich te meten met toptalenten uit buitenlandse competities. ‘Ze maken kennis met verschillende voetbalculturen en speelstijlen. Dat is leerzaam en goed voor de ontwikkeling van onze spelers,’ legt hoofd opleidingen Jeffrey Talan uit.

Met Ajax, dit seizoen met afstand Nederlands kampioen, RSC Anderlecht (nummer drie van België) en de Noorse topclub Rosenborg BK heeft sc Heerenveen aansprekende tegenstanders weten te strikken. ‘Deze clubs hebben allemaal deelgenomen aan de UEFA Youth League, we zijn blij dat ze naar Heerenveen willen komen,’ vertelt Jeffrey Talan.

Met het toernooi wordt volgens Jeffrey Talan in een behoefte voorzien. In Nederland, zeker in de voorbereidingsperiode op een nieuwe seizoen, worden weinig toptoernooien gehouden. ‘Het Eurotoernooi in Groningen wordt al jaren niet meer gespeeld. Eigenlijk heb je op dit niveau alleen de Otten Cup van PSV.’

Het toernooi is niet alleen mooi voor de talenten van sc Heerenveen. Ook de voetballiefhebber kan in augustus aan zijn trekken komen. Het is de kans om mogelijke nieuwe toptalenten aan het werk te zien. ‘Justin Kluivert speelde aan het begin van het seizoen nog bij Ajax onder 19. Nu speelt hij met Ajax in de Europa League. Wie weet ben je straks getuige van de geboorte van een nieuwe topper,’ vertelt Jeffrey Talan.

Tijd

(Zondag) 10:00 - 18:00

Locatie

Sportpark Skoatterwâld

zo20aug16:00- 20:00Simmerpark16:00 - 20:00 Parkje Achter de Kerk

Meer

Activiteit details

In het kader van SIMMERPARK komende zondag De Bommelband. Dit is een “Nederlandstalige Rhythm & Country Blues Rock Band” die al jarenlang door heel Nederland reist.

Liedjes over de liefde, heimwee, drank, overspel en moord.

De Bommelband speelt tijdens deze akoestische set Hillbilly-Blues, Bluegrass en Cajun muziek die herkenbaar is aan harmonieuze drie- en vierstemmige zang, begeleid door gitaar, contrabas, banjo, mandoline, accordeon en viool. Een enerverende middag met een lach en een traan.

Naast het repertoire van eigen werk speelt De Bommelband hier en daar een cover van acts zoals o.a.: Cornelis Vreeswijk, Hank Williams en Johnny Cash.

Tijd

(Zondag) 16:00 - 20:00

Locatie

Parkje Achter de Kerk

vr25aug15:00- 16:00Kindermiddag in bibliotheek15:00 - 16:00 Bibliotheek Heerenveen

Meer

Activiteit details

Tijdens de zomervakantie houdt de jeugdafdeling van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen elke week een leuke activiteit voor kinderen vanaf 4 jaar. Op vrijdag 25 augustus wordt de mooiste vis van de zee in het zonnetje gezet. De aanvang is om 15.00 uur. Tevoren aanmelden is gewenst, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Het verhaal van Regenboog

Mooiste vis centraal op kindermiddag in bibliotheek Heerenveen

Regenboog is de mooiste vis van de zee. Zijn schubben zijn bezaaid met zilveren glitters. Maar hij is trots en ijdel en wil niemand een van zijn schubben geven. Daarom wil geen enkele vis met Regenboog spelen. Kom naar de bibliotheek om te luisteren naar het avontuur over de mooiste vis van de zee en knutsel daarna zelf een mooie vis, die ook nog eens kan bewegen.

Deze activiteit duurt ongeveer een uur. Deelname kost 2 euro. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website www.bibliotheekheerenveen.nl en bij de servicebalie in de bibliotheek.

Tijd

(Vrijdag) 15:00 - 16:00

Locatie

Bibliotheek Heerenveen

vr25aug17:00- 23:00Gondelvaart Aldeboarn17:00 - 23:00 Centrum Aldeboarn

Activiteit details

Op vrijdag 25 Augustus gaat om 21:00 de 72e Gondelvaart in Aldeboarn van start. Laat je verrassen door prachtige theatervoorstellingen (met elk een eigen thema) die aan je voorbij varen in hartje Aldeboarn. De gondels varen door het riviertje De Boorne over een lengte van ongeveer 2 kilometer heen en terug. Dat er in het donker wordt gevaren maakt het geheel extra bijzonder en sprookjesachtig.

Tijd

(Vrijdag) 17:00 - 23:00

Locatie

Centrum Aldeboarn

vr25aug17:00- 22:00De Borrel Heerenveen17:00 - 22:00 Het Postkantoor

Activiteit details

Iedere vrijdag organiseert Het Postkantoor “De Borrel Heerenveen”.

Deze borrel is bedoeld voor ondernemers, ZZP ers en andere belangstellenden. Vanaf 17.00 uur is een ieder van harte welkom.

,,Het is een vrijblijvende borrel waar het er niet om gaat wat je kunt, maar wie je kent. In ontspannen sfeer netwerken en met elkaar van gedachten wisselen onder het genot van een drankje en een hapje. Een mooie start van het weekend” aldus organisator Geert Bosman.

De Borrel Heerenveen wordt wekelijks gehouden op de vrijdagmiddag in Het Postkantoor.

Tijd

(Vrijdag) 17:00 - 22:00

Locatie

Het Postkantoor

za26aug09:00- 15:00Rommelmarkt09:00 - 15:00 Accolade

Activiteit details

Op zaterdag 26 augustus is er op het terrein van Woningcorporatie Accolade (naast Joris in’ t Veldstate) in Heerenveen een grote rommelmarkt. Tijd: 09.00 tot 15.00 uur. Lekker sneupen!

Tijd

(Zaterdag) 09:00 - 15:00

Locatie

Accolade

za26aug12:00- 19:00Fries Kampioenschap Palingroken12:00 - 19:00 De Kluft Tjalleberd

Meer

Activiteit details

26 augustus: Fries kampioenschap palingroken in Tjalleberd. In 1994 werd in het toenmalige café Ebbelaar te Gersloot door ‘paling liefhebbers’ Nico Ebbelaar, Jappie Heida, Thom Mercuur en Piet Visser aan de bar het idee geboren een officieel Fries Kampioenschap palingroken te gaan organiseren. Een geschikte locatie hiervoor leverde geen enkel probleem op. Immers café Ebbelaar was gelegen in het prachtige natuurgebied De Deelen, en wanneer men onder het genot van een alcoholische versnapering door de ramen van het cafe naar buiten keek, was de locatie in één oogopslag geheel te overzien. Vanaf café Ebbelaar tot aan het voormalig tripgemaal en museum van Thom Mercuur bood de Hooivaartsweg uitkomst in deze. Omdat het de bedoeling was het evenement jaarlijks te laten terugkeren werd als (vaste) datum de vierde zaterdag in augustus gekozen. Kom kijken hoe de palingen wordt gerookt. Kijk, ruik &  proef!Tijd: 12-19 uur.

Tijd

(Zaterdag) 12:00 - 19:00

Locatie

De Kluft Tjalleberd

zo27aug13:00- 17:00Koopzondag Heerenveen13:00 - 17:00 Centrum Heerenveen

Activiteit details

Op zondag 27 augustus zijn de winkels in Heerenveen geopend van 13-17 uur.

Tijd

(Zondag) 13:00 - 17:00

Locatie

Centrum Heerenveen

X