Events

Sorteer opties

zo22apralldayAutocross LuinjeberdAutocross Luinjeberd(Gehele dag: zondag)

Meer

Activiteit details

Autocross Luinjeberd 22 april 2018.

Op 22 april organiseert de GFTO weer de jaarlijkse autocross LUINJEBERD.

Sinds al een paar jaar wordt de autocross niet meer gehouden in Luinjeberd.
De cross is al op meerdere locaties en datums georganiseerd, nu weer in Gersloot.
Dit omdat wij proberen er een zo mooi mogelijk evenement van te maken voor publiek en rijders.
Wij proberen er elke keer weer wat moois van te maken met mooiere , grotere en andere banen.
Ook Podium TV hebben wij er al bij gehad.
We zijn begonnen met een samenwerking met de DAC ( Drentse autocross club)
En in 2017 mochten wij zelfs een NK autocross organiseren.

Ook dit jaar proberen wij weer wat nieuws.

Samen met autocross clubs Oldeholtpade en De Knipe gaan we dit jaar voor de Regioklasse een kampioenschap op zetten. ( De Regiocup )
Dit om voor de rijders uit de buurt er een extra motivatie aan te geven om toch te blijven crossen.

De Regiocup-kampioenschap dit jaar wordt over 3 crossen worden verreden.
Het concept blijft hetzelfde; één competitie over drie wedstrijden, allereerst in Gersloot vervolgens in Oldeholtpade en als laatste in De Knipe.
De rijder die over deze drie wedstrijden de meeste punten weet te bemachtigen is de winnaar van de “Regiocup”.
De organisatie stelt een flinke prijzenpot ter beschikking, De prijzenpot is als volgt verdeeld: 1e €250,00, 2e €200,,00, 3e €150,00
Rijders die mogen deelnemen aan de Regiocup moeten woonachtig zijn in de volgende gemeenten: Fryske Marren, Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Steenwijkerland en Weststellingwerf.
Opgave via de website van A.C.T.O. Luinjeberd of op de website van A.C.C. De Knipe.

Ook worden er selectie wedstrijden verreden voor het NK autocross.

Er worden selectiewedstrijden gereden in de divisie V klasse ( standaard klasse )
Omdat er voor deze klasse te veel aanmeldingen zijn voor het NK, moeten alle toppers uit het hele land van deze klasse moeten strijden voor hun punten.
Deze rijders kwalificeren zich in twee wedstrijden (8 april Keyenborg en 22 april Gersloot ) voor een startplek bij het NK.
Deze rijders rijden in een aparte serie voor hun punten.

Hierdoor krijgen we meer spektakel op de cross.
We hopen er zo dit jaar een mooie autocross van te maken.

Tot op zondag 22 april.

Tijd

Gehele dag (Zondag)

zo22apr15:3017:30Concert Festival in Huize Voormeer15:30 - 17:30

Meer

Activiteit details

Muziekstel is de naam van het duo Anne Vos-van Dijk (barokcello) en Paul van der Voort (blokfluiten), beiden opgeleid aan conservatoria, beiden musicus in hart en nieren, zijn zeer actief en van heel veel markten thuis. Eén van de muzikale gebieden waar Anne en Paul elkaar vonden is de muziek van eeuwen geleden. In Huize Voormeer laten zij samen de bijzondere en boeiende klanken uit de 16e-18e eeuw horen.

Muziekstel speelt de weinig gehoorde muziek van Orlando di Lasso, Diego Ortiz en muziek uit het Baldwin-manuscript. Onvoorstelbaar wonderlijk hoe de componisten van toen werkten en hun razend ingewikkelde denkpatronen op de muzikanten van toen loslieten. Paul zal vertellen over de tijdgeest, de muziek en de componisten. Hoe luister je naar deze muziek, waarom en voor wie is het geschreven? Groot is de overgang naar de nieuwe muziek van het tijdperk erna. Naar muziek waar onze oren iets meer aan gewend zijn: de sprankelende barokmuziek van Abinoni, Boismortier en Loeillet. In het programma “Van oud tot oud” komt oude muziek tot leven in beeldende verhalen, bijzondere klanken en levendig samenspel. Een plezier om te spelen, een plezier om naar te luisteren.

Zondag 22 april 2018 om 15.30 uur. Entree 15 euro.

Tijd

(Zondag) 15:30 - 17:30

ma23apr10:0012:00Cursus Digisterker in bibliotheek10:00 - 12:00 Bibliotheek Heerenveen

Meer

Activiteit details

Bibliotheek Heerenveen gaat op 26 maart van start met de cursus Digisterker. Tijdens deze cursus wordt geoefend met het aanvragen en het gebruik van DigiD, de persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de overheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. De cursus van vier ochtenden helpt mensen hun weg te vinden bij de digitale overheid. De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering. In vier lessen wordt geleerd hoe informatie op overheidwebsites gevonden kan worden en hoe men iets aan kan vragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd, deelnemers ontvangen een cursusboek en na afloop een certificaat. De #gratis cursus is voor inwoners van gemeente Heerenveen die al met internet kunnen omgaan. De cursus is op maandagochtend van 10.00-12.00 uur en de cursusdata zijn 26 maart, 9, 16 en 23 april. Aanmelden kan in de bibliotheek, telefonisch 0513 62 66 75 of via deze link.

Wie moeite heeft met het gebruik van de computer en internet kan eerst de beginnerscursus Klik & Tik doen bij de bibliotheek.

Tijd

(Maandag) 10:00 - 12:00

Locatie

Bibliotheek Heerenveen

do26apr18:0022:00Wijnroute18:00 - 22:00

Activiteit details

Je kunt voor 12,50 zo’n 72 (!) wijnen gaan proeven bij 25 deelnemende winkeliers. De deelnemende winkeliers hebben deze koopavond een speciale aanbieding die je vindt in het programma boekje. Na afloop kun je nog even napraten op het Gemeenteplein waar diverse foodstands zullen staan. Entree vouchers kun je vanaf 1 maart kopen bij De Wijnschuur Heerenveen, Herenwal 49.

Tijd

(Donderdag) 18:00 - 22:00

vr27apr09:0022:00Koningsdag Heerenveen09:00 - 22:00

Meer

Activiteit details

 Het belooft op Koningsdag weer een mooi feest te worden in het centrum van Heerenveen.

Naast de jaarlijkse vrijmarkt op zal er in de middag en avond weer een groots Koningsdagfeest losbarsten op de Oude Koemarkt en Vleesmarkt.

De vrijmarkt in het centrum begint sinds enkele jaren al in de avond van 26 april. Dan hebben de eerste verkopers hun plekje al veiliggesteld. Honderden verkopers proberen op Koningsdag hun waar aan de man te brengen. De markt kan ieder aar rekenen op duizenden bezoekers.

Vanaf 14.00 uur barst het grote Koningsdagfeest los op de Oude Koemarkt en de Vleesmarkt. Feest dj Kevin Terpstra, DJ Lars en Del Cortez zullen vanaf het grote podium op de Overkluizing weer voor een groots feest zorgen. De horecaondernemers staan klaar met een hapje en uiteraard de nodige (non)alcoholische versnaperingen.

Tijd

(Vrijdag) 09:00 - 22:00

za28apr10:0016:00Schaapscheerdag & lammetjes aaien10:00 - 16:00

Meer

Activiteit details

Op 28 april 2018 wordt de jaarlijkse schaapscheerdag in Heerenveen gehouden! De schaapscheerdag wordt georganiseerd door de schaapskudde By de Han. De Schoonebeeker van schaapskudde By de Han begrazen het gehele seizoen op diverse plekken in de gemeente Heerenveen. Maak kennis met de schaapskudde van de gemeente Heerenveen en met de schaapsherders op deze dag!

Uw eigen schapenvacht

Tijdens de schaapscheerdag wordt een deel van de schaapskudde geschoren. De vachten van de Schoonebeeker worden verkocht; ter plekke kan de vacht uitgezocht worden en deze wordt meteen voor u geschoren. Skieppefluezen is aanwezig om u hierin te adviseren en een mooie vacht uit te zoeken!

Activiteiten

Je kunt lammetjes aaien of lekker met ze knuffelen. Er zijn ook kalfjes om te aaien. De schaapsherders geven met hun border collie honden demonstraties schapen drijven, erg leuk om te zien!. Kinderen kunnen pony rijden, een rondje mee op de quad en lekker springen op het springkussen. Tussen alle activiteiten door kunt u op strobalen (of een bankje) een hapje of drankje nuttigen van de aanwezige catering.

De standhouders

Er zullen diverse kraampjes aanwezig zijn. Dit zijn kraampjes die van alles met schapen en de wol te maken hebben, maar ook kledingverkoop, sieraden, streekproducten etc. De komende tijd wordt er via Facebook meer bekend gemaakt over de standhouders. Entree is 1,50 euro.

Graag tot ziens op 28 april 2018 tijdens deze schaap scheerdag!

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 16:00

za28apr13:0017:00Fryske Folkloaredei en Shantykoren13:00 - 17:00

Meer

Activiteit details

Zaterdag 28 april staat het centrum van Heerenveen bol van Fryske Folkloare met o.a. dans, muziek en Fryske Hynders. Vanaf 13:00 treden op het Gemeenteplein de dansgroepen Tjonger Skotsploech, Utrechts Morris Team, Volkstanz gruppe Benthullen/Harbern uit Duitsland, Eastergoa Skotsers uit Burgum op.

Rond 15.00 uur start rond de Lindegracht en het van Harenspad het Ringsteken door de vereniging Friese Tuigpaard met Fryske hynders en sjezen de berijders natuurlijk allen gekleed in oud Fryske klederdracht. Tijdens deze ringsteekwedstrijd wordt er door de twaalf  aanspanningen gestreden om de zilveren Johan Willem Friso lepel.

Na het ringsteken kunt u nog genieten van een tweede optreden van de dansgroepen op het Gemeente plein. Ze  sluiten de dag om ongeveer vijf uur af met een gezamenlijke dans.

Op 4 andere plaatsen in het centrum treden vanaf 13:00 uur de Shantykoren Zeemanskoor Onder Zeil uit Schagen, Odd Swallows uit Heerenveen,  Preamsjongers uit de Knijpe,  Compagnonsvaarders uit Oosterwolde, De Rundezangers uit Emmercompascuum, De Hellingbazen uit Veenwouden,  Pypkesjongers uit Suwald en de Florashantys uit Heerenveen op.

Tot ziens op 28 april!

Tijd

(Zaterdag) 13:00 - 17:00

zo29apr13:0017:00Koopzondag in Heerenveen13:00 - 17:00

Activiteit details

Koopzondag in het centrum van Heerenveen van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijd

(Zondag) 13:00 - 17:00

X
X

Deel dit met een vriend