Wandelexcursie Schotse hooglanders en damherten Ketliker Skar

0

KATLIJK – Het Fryske Gea organiseert op 2 augustus een wandelexcursie op de ketliker Skar.

Dit prachtige natuurgebied vlakbij Heerenveen is een unieke locatie. Naast de vele bosvogels beheert een kudde Schotse hooglanders het gebied. En wist u dat we hier tijdens excursies regelmatig damherten treffen?

We wandelen door statige lanen met oude beukenbomen. Het grootste deel is cultuurbos en sommige bomen staan hier dan ook al vanaf de negentiende eeuw. Al wandelend door het Ketliker Skar zien we de variatie in planten- en diersoorten. In het oude vochtige loofbos behoren dalkruid, lelietje-van-dalen en gewone salomonszegel tot de bijzondere planten. Maar ook vogels zoals de grote en kleine bonte specht, gekraagde roodstaart en bonte vliegenvanger voelen zich hier thuis. In het naaldbos komen weer andere soorten voor, zoals goudhaan, kuifmees en zwarte mees.

Opgave voor de excursie kan tot dinsdag 1 augustus a.s. 15.00 uur via het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 38 14 48

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend