sc Heerenveen niet langs Nijmeegs tiental - GrootHeerenveen

sc Heerenveen niet langs Nijmeegs tiental

0

HEERENVEEN – sc Heerenveen heeft vanmiddag in Loenen met 2-2 gelijkgespeeld tegen NEC.
Odegaard opende al vroeg de score, maar daarna stokte het spel van de Friezen. NEC, dat bijna de gehele helft met tien man speelde, kwam op een 2-1 voorsprong, maar Dennis Johnsen voorkwam dat het oefenduel in een nederlaag eindigde.

Het begin van het oefenduel op het fraaie sportpark van vv Loenermark uit Loenen was voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel. NEC werd onder druk gezet en na een eerste kansje voor Van Amersfoort was hert na zes minuten al raak. Via Veerman en Van Amersfoort kwam de bal voor de voeten van Odegaard. De Noor liet de bal met veel gevoel achter doelman Delle in de hoek verdwijnen, 1-0.

Het meeste balbezit na de openingstreffer was voor sc Heerenveen, maar gevaar ontstond hier niet uit. Naarmate de eerste helft vorderde, gaf NEC beter partij. Zo moest doelman Warner Hahn alert zijn op een knap schot van Sleegers. Vlak voor rust kwam NEC op gelijke hoogte. Doke Schmidt veroorzaakte een vrije trap en het was Arnaut Groeneveld die de bal hard in de kruising liet verdwijnen, 1-1.Dat was ook de ruststand,

NEC kwam direct na rust met tien man te staan na een harde charge van Sturing op Veerman. Het was echter het Nijmeegse tiental dat op voorsprong. Een fraaie door Achabar ingeleide aanval werd al even mooi afgerond door Sleegers, Streppel wisselde hierna. Hij haalde Kobayashi, Zeneli, Odegaard en Van Amersfoort naar de kant en bracht Vlap, Thorsby, Reza en Johnsen.

Het was de jonge Noor die in de slotfase de meeste aandacht opeiste. Johnsen raakte eerst de lat en schoot even later hard en laag raak in de korte hoek. Bovendien ging er bij iedere actie dreiging uit van de vleugelspeler. sc Heerenveen kreeg in de slotminuten nog kansen via Vlap, Veerman, Cavlan en invaller Bruijn, maar doelman Delle gaf geen krimp. Het bleef bij 2-2 in Loenen.

Bron: sc Heerenveen
Foto: FPH

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend