Eerste paal kunststofsorteerinstallatie Heerenveen geboord - GrootHeerenveen

Eerste paal kunststofsorteerinstallatie Heerenveen geboord

0

HEERENVEEN – Woensdagmiddag  heeft aannemer Jorritsma Bouw de eerste paal geboord van de nieuwe kunststofsorteerinstallatie (KSI) in Heerenveen.

De afgelopen weken werd het terrein op Ecopark De Wierde in Heerenveen al voorbereid voor de bouw van de installatie. De oplevering is medio 2018 en levert ruim 50 extra banen op. Er is een bedrag van € 24 miljoen mee gemoeid.

Omrin, HVC en Midwaste bouwen samen de installatie om kunststof verpakkingsafval te sorteren. De drie publieke organisaties zorgen hiermee voor een optimale sortering van de groeiende hoeveelheid kunststof verpakkingsafval en maken het geschikt voor hergebruik. De installatie is geschikt voor apart ingezameld kunststof verpakkingsafval, maar ook voor machinaal gescheiden kunststof. De sorteerinstallatie scheidt de verschillende kunststofstromen in vijf monostromen. Deze fracties zijn goed geschikt voor recycling.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend