Het succes van kleding ruilen in Luxwoude

0

LUXWOUDE – De Kledingruilbeurs, waarvan de achtste editie op zaterdag 19 maart plaatsvond in ’t Trefpunt in Luxwoude, was zeer geslaagd. De ruim 70 bezoekers hebben er dankzij de 20 vrijwilligers een goed ruilfeest van gemaakt.

Goede opkomst
“We waren blij met de goede opkomst in Luxwoude. Het was goed te zien dat ook de lokale inwoners kennis kwamen maken met ons concept”, vertelt organisator Jocyta Agricola. Volgens haar was vooral de inbreng van kinderkleding opvallend goed.

Vaste klant
Een bezoeker van het eerste uur vertelt graag over haar bezoek aan de beurs: “Als ‘vaste klant’ van de Kledingruilbeurs, stond dit uitje al ver vooruit gepland in mijn agenda. Dit keer mochten mijn vriendin en ik naar Luxwoude om onze te kleine, te grote, gewoon niet meer leuke en miskoopkleding in te leveren. Om daarna met de verkregen punten nieuwe exemplaren uit te zoeken, die hopelijk wél het daglicht zullen zien. Het ruilfeest mocht dan een andere locatie in een klein dorp vlakbij Heerenveen zijn, het ruilsysteem is hetzelfde gebleven. Ik had er zin in.”

Tactiek
“Inmiddels heb ik mijn eigen strategie ontwikkeld bij het uitzoeken van kleding. Ik weet welke kleuren mij staan en daar ga ik naar op zoek. Onder het mom van ‘Als het shirtje te groot is, leg ik er wel een knoop in’, kun je heel doelgericht en bij de verschillende maten shoppen. Om me heen zag ik dat andere dames ook flinke stapels aan het verzamelen waren. Na het passen werd er zo hier en daar ook weer wat teruggelegd en dan moet je erbij zijn. Vandaag had ik de leukste items in de tweede ronde.
Goed gevoel
Tijdens het passen werd ik aangesproken door de vorige eigenaar van een item dat ik had gekozen. Ze vertelde mij kort haar verhaal over de Turkse broek die ze tijdens haar vakantie had gescoord. Een superleuk mens, een superleuke broek en ik ga met een extra speciaal gevoel weer naar huis.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend