Brandweerpost Heerenveen kijkt terug op zeer geslaagde open dag

112
Publiek kijkt naar demonstratie hulpverlening.
Publiek kijkt naar demonstratie hulpverlening. Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Met ruim 3500 bezoekers kijkt de brandweerpost Heerenveen terug op een zeer geslaagde open dag. Doel van deze dag was om het publiek kennis laten maken met het veelzijdige brandweervak. Dit is in alle opzichten geslaagd.

 Vanaf de start tot het einde van de open dag was het druk op en rond het kazerneterrein. Een paar buitjes werden door het aanwezige publiek voor lief genomen.

Er werden diverse demonstraties gegeven, het publiek kon kennis maken met specialismes als het STH (Specialisme Technische Hulpverlening), het vee reddingsteam uit Nieuwehorne, de hulpverleningswagen met kraan uit Joure, de jeugdbrandweer uit Gorredijk, Team Digitale verkenning met drone en blusrobot, het Oppervlakte Reddingsteam met boot uit Balk en een E-one crashtender van de Vliegbasis Leeuwarden.

In de kazerne stonden diverse stand van o.a. de afdeling Vakbekwaamheid, planvoriming, Brandveilig Leven, Adviseur Gevaarlijke Stoffen en het Algemeen Brandweer Wedstrijdcomité.

Voor de kinderen was er ook van alles te doen. Zij konden bij de jeugdbrandweer een spuitspel spelen, het Kameleonspel spelen bij de afdeling Brandveilig Leven, een rondje rijden in de nieuwe tankautospuit uit Gorredijk of even lekker uitleven op het springkussen.

Kijk voor meer foto’s op de Facebookpagina van brandweer Heerenveen!

Een kijkje in de tankautospuit van brandweer Joure.
Een kijkje bij de E-one crashtender van Vliegbasis Leeuwarden.
Diverse stands in de kazerne.
Demonstratie vlam in de pan.
Spuitspelletjes bij de Jeugdbrandweer.
Demonstratie technische hulpverlening.