Haal een museumstuk in huis en steun museum Heerenveen

Cultuur en uitgaan
Detail met naaimachine Uit het depot.
Detail met naaimachine Uit het depot. Museum Heerenveen

HEERENVEEN - Wil jij iets unieks in huis? Denk dan eens aan de museumcollectie van Museum Heerenveen. Op 18 mei organiseert het museum een grote verkoopdag van ‘ontzamelde’ spullen. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je langskomen om voormalige museumstukken aan te schaffen.

Om ruimte te maken in het depot en de museumzalen neemt het museum afscheid van een deel van de collectie. Dankzij de verkoop krijgen museumstukken nu een tweede leven. Medio april publiceert het museum een lijst met alle objecten die ter verkoop worden aangeboden. Die objecten variëren van meubelstukken tot servies en van schilderijen tot naaimachines en klokken.

Wil je de stukken eerst in echt bekijken? Dat kan, want de meeste objecten zijn nu te zien in de tentoonstelling ‘Uit het depot, deel 2’. Heb je interesse in een object? Geef dit dan aan via het formulier bij de tentoonstelling of door te mailen naar info@museumheerenveen.frl. Binnenkort maakt het museum meer informatie bekend over de verkoop. Houd hiervoor de website, nieuwsbrief en sociale media in de gaten.